Author Topic: trouble with NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 using I2C  (Read 1621 times)

phills

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
    • View Profile
trouble with NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 using I2C
« on: July 06, 2017, 10:59:38 AM »
I am using a NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 with an Arduino Uno using the I2C interface. It mostly works, but occasionally (about 1 in 50) a character is dropped. When I reduce the I2C clock rate in the Arduino from 100Hz to 50Hz, the problem is solved. Is there a timing problem in the display's driver chip?
I looked at the I2C signals from the Arduino at 100kHz and everything looks good, in accordance with the I2C specification. The problem also occurs at an I2C clock rate of 75kHz.

 

RS232 PIC CCS COMPILER COMANDS FOR NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 ISSUE

Started by DavidVMBoard Character LCDs

Replies: 2
Views: 2711
Last post May 30, 2017, 12:58:32 PM
by DavidVM
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 i2c display and Arduino missing characters

Started by 0miker0Board Character LCDs

Replies: 0
Views: 3862
Last post July 06, 2017, 11:05:59 AM
by 0miker0
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3_revB has strange behavior through SPI with Raspberry Pi

Started by VATHBoard Character LCDs

Replies: 0
Views: 749
Last post June 13, 2018, 10:41:46 AM
by VATH
NHD-0420D3Z - Arduino I2C Address 0x28 SOLVED

Started by andywbBoard Character LCDs

Replies: 1
Views: 668
Last post August 11, 2018, 01:24:36 AM
by andywb
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 back-light flickers

Started by rickford66Board Character LCDs

Replies: 3
Views: 5096
Last post May 06, 2015, 08:34:09 AM
by fraryb