Author Topic: trouble with NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 using I2C  (Read 1216 times)

phills

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
    • View Profile
trouble with NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 using I2C
« on: July 06, 2017, 10:59:38 AM »
I am using a NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 with an Arduino Uno using the I2C interface. It mostly works, but occasionally (about 1 in 50) a character is dropped. When I reduce the I2C clock rate in the Arduino from 100Hz to 50Hz, the problem is solved. Is there a timing problem in the display's driver chip?
I looked at the I2C signals from the Arduino at 100kHz and everything looks good, in accordance with the I2C specification. The problem also occurs at an I2C clock rate of 75kHz.

 

RS232 PIC CCS COMPILER COMANDS FOR NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 ISSUE

Started by DavidVMBoard Character LCDs

Replies: 2
Views: 1873
Last post May 30, 2017, 12:58:32 PM
by DavidVM
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 i2c display and Arduino missing characters

Started by 0miker0Board Character LCDs

Replies: 0
Views: 2605
Last post July 06, 2017, 11:05:59 AM
by 0miker0
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3_revB has strange behavior through SPI with Raspberry Pi

Started by VATHBoard Character LCDs

Replies: 0
Views: 108
Last post June 13, 2018, 10:41:46 AM
by VATH
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 back-light flickers

Started by rickford66Board Character LCDs

Replies: 3
Views: 4476
Last post May 06, 2015, 08:34:09 AM
by fraryb
Changing the Slave Address with NHD-0420D3Z

Started by alkBoard Character LCDs

Replies: 2
Views: 3520
Last post January 13, 2015, 01:53:20 PM
by alk