Author Topic: Problem with NHD 0420CW AY3 Display  (Read 2038 times)

jglledo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
Problem with NHD 0420CW AY3 Display
« on: October 27, 2015, 05:37:53 AM »
Hi,
I am currently working with the NHD 0420CW AY3 Display using I2C protocol. I am receiving ACK responses, but in spite of that my display still remains turned off.
I have tried with the init sequence listed in the datasheet example.

I have some doubts about some pin connections, when using 5volts mode, I write below my connection scheme:
 - 1 (VSS) -->  Ground
 - 2 (VDD) --> 5 volts
 - 3 (REG_VDD) --> 5 volts
 - SA0  --> Ground
 - 5 to 6 Not connected
 - 7 --> SCL
 - 8 and 9 tied together ---> SDA
 -10 to 15 Not connected
 -16 (RES) --> 5 volts
 -17 -19 ---> Ground - 5 volts - Ground (I2C Mode)
 -20 --> Ground

**Should I use any pull up resistor for SDA /SCL? (which value) ?

Any suggestion?

Saurabh_B

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 355
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: Problem with NHD 0420CW AY3 Display
« Reply #1 on: October 27, 2015, 03:16:23 PM »
The pullup resistors will depend on the MPU you are using. If it does already have pull up resistors built in (Like the arduino Mega) you wouldn't need any. But we prefer using 10k resistors if they aren't on the input lines. 

Can you tell me what slave address you are using, and if you are enabling the internal voltage regulator for 5V.

The pins that are no connects should be tied to ground.
« Last Edit: October 29, 2015, 01:22:55 PM by Saurabh_B »

jglledo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem with NHD 0420CW AY3 Display
« Reply #2 on: October 28, 2015, 03:47:12 AM »
Hi,
the slave address I am using is: 0x3C as SA0 pin is connected to ground.
b7 b6 b5 b4 b3 b2 b1           b0
0   1    1   1   1   0  SA0=0  R/W#
In the initialization sequence I thin I do enable the internal regulator, as I send next commands:
 command(0x2A)
 command(0x71)
 data(0x5C) ---> this is to enable the internal regulator for 5 volts, isn't it?

In the case of sending a command I send next I2C signals

0x3C | 0x 80 | Command byte
start 0x3C ACK stop | start 0x80  ACK stop | start Command byte ACK Stop

In the case of sending a data byte I send next I2C signals
0x3C | 0x 40 | data byte
start 0x3C ACK stop | start 0x40  ACK stop | start Data byte ACK Stop

I have also tied pins that were not connected to ground.
At this moment I don't know if I have damaged the display, because now I am not able to talk to it by I2C...


Saurabh_B

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 355
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: Problem with NHD 0420CW AY3 Display
« Reply #3 on: October 28, 2015, 11:53:22 AM »
Any chance you would be able to upload your initialization sequence?


 

Blank Display on NHD‐C0220BiZ‐FS(RGB)‐FBW‐3VM

Started by SteveCBoard Character LCDs

Replies: 3
Views: 4548
Last post May 13, 2014, 12:04:36 AM
by SteveC
NHD‐C12864A1Z‐FSW‐FBW‐HTT display clears after draw

Started by EdAverillBoard Graphic LCDs

Replies: 6
Views: 5683
Last post November 07, 2014, 08:25:20 AM
by Michael_L
NHD‐4.3‐480272EF‐ATXL#‐CTP | FAN5333 | BBB | Nothing on the Display

Started by Alias_AliasBoard TFTs

Replies: 1
Views: 3387
Last post September 25, 2015, 03:09:24 PM
by Paul_B
Arduino LCD library not working with newhaven display NHD‐0420H1Z‐FL‐GWB-3V3

Started by c2hollowBoard Character LCDs

Replies: 9
Views: 8782
Last post July 10, 2014, 08:46:06 AM
by Michael_L
NHD-0420DZW-AG5 - Display "sometimes" shows only 2 lines

Started by stylonurusBoard OLEDs

Replies: 5
Views: 5563
Last post June 18, 2014, 10:09:49 AM
by Michael_L