Author Topic: NHD-0216CW-AB3 dots underneath characters  (Read 1460 times)

cprobert

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
NHD-0216CW-AB3 dots underneath characters
« on: November 19, 2015, 10:26:39 AM »
I've got this screen set up using SPI at 3.3V an it seems to be working other than I get a single row of dim pixels underneath the characters. If I stop writing to the display the dots go away and just show the static characters. As the characters change I get a different arrangement of dim dots.

I am writing to the display every 40mS and showing a changing value.

I have tried slowing the clock down to 500Khz but no effect. My SPI timings seem to match the US2066 data sheet.

Any suggestions to fix this would be gratefully received.

 

Character LCD NHD‐0220D3Z‐NSW‐BBW‐V3 not receiving correct characters

Started by davekBoard Character LCDs

Replies: 1
Views: 2127
Last post March 25, 2016, 05:23:05 PM
by Saurabh_B
NHD‐240128WG‐BTFH‐VZ - custom characters

Started by saubaerBoard Graphic LCDs

Replies: 1
Views: 968
Last post November 11, 2016, 12:09:42 PM
by Saurabh_B
NHD-0216CW-AY3 8-bit Parallel 8080, Text on Display Issue

Started by forteyBoard OLEDs

Replies: 14
Views: 7069
Last post March 09, 2015, 02:23:51 PM
by Retheesh_M
Safe to run NHD-0216CW-AB3 displays at 3.3V long-term?

Started by bluemountainBoard OLEDs

Replies: 2
Views: 2060
Last post January 14, 2015, 12:19:16 PM
by bluemountain
NHD-0216CW-AB3 displaying wrong chracters

Started by The Fat BastidBoard OLEDs

Replies: 0
Views: 547
Last post April 13, 2017, 11:41:11 PM
by The Fat Bastid