Author Topic: trouble with NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 using I2C  (Read 527 times)

phills

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
    • View Profile
trouble with NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 using I2C
« on: July 06, 2017, 10:59:38 AM »
I am using a NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 with an Arduino Uno using the I2C interface. It mostly works, but occasionally (about 1 in 50) a character is dropped. When I reduce the I2C clock rate in the Arduino from 100Hz to 50Hz, the problem is solved. Is there a timing problem in the display's driver chip?
I looked at the I2C signals from the Arduino at 100kHz and everything looks good, in accordance with the I2C specification. The problem also occurs at an I2C clock rate of 75kHz.

 

RS232 PIC CCS COMPILER COMANDS FOR NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 ISSUE

Started by DavidVMBoard Character LCDs

Replies: 2
Views: 747
Last post May 30, 2017, 12:58:32 PM
by DavidVM
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 i2c display and Arduino missing characters

Started by 0miker0Board Character LCDs

Replies: 0
Views: 833
Last post July 06, 2017, 11:05:59 AM
by 0miker0
NHD-0420D3Z-NSW-BBW-V3 back-light flickers

Started by rickford66Board Character LCDs

Replies: 3
Views: 3553
Last post May 06, 2015, 08:34:09 AM
by fraryb
Changing the Slave Address with NHD-0420D3Z

Started by alkBoard Character LCDs

Replies: 2
Views: 2637
Last post January 13, 2015, 01:53:20 PM
by alk
MOVED: NHD-0420D3Z-FL-GBW-V3 not displaying cahracters

Started by Saurabh_BBoard Graphic LCDs

Replies: 0
Views: 887
Last post February 13, 2017, 10:43:30 AM
by Saurabh_B