Author Topic: NHD-0420DZW-AY5 Problem initializing  (Read 620 times)

gbgb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • View Profile
NHD-0420DZW-AY5 Problem initializing
« on: May 02, 2018, 05:04:33 AM »
Although this topic appears in previous posts, which I looked into, I still cannot initialize my display.
I am working in 8 bits mode with a PIC.

I followed the initialization sequence as it appears in page 18 of the manual (rev 11).

One piece of information that is missing is in what mode does the display wake up, 4 or 8 bits?
Is it possible that it wakes up in 4 bits mode and that the first command in the initialization (function set) has to be sent in 4 bits mode and only after it is sent switch to 8 bits mode and send the rest of the initialization commands in 8 bits mode?

Is there a sample code for 8 bits for this display? The only code I saw is one that has a "wakeup" command 3 time at the beginning, which is not what the specs for this display say.

Just for reference:
I am waiting 50mS after power up to begin the sequence
I am strobing the E signal as a 1mS pulse
I wait at least 5mS between commands

 

NHD‐3.5‐320240MF‐ATXL#‐CTP‐1 Problem with standby mode

Started by guenterBoard TFTs

Replies: 0
Views: 4445
Last post June 16, 2016, 12:14:36 PM
by guenter
NHD‐2.4‐240320SF‐CTXL#‐FTN1 touch-screen problem

Started by hbcelebiBoard TFTs

Replies: 5
Views: 7959
Last post December 10, 2014, 11:19:05 AM
by Michael_L
Working on NHD‐2.4‐240320SF‐CTXL#‐FTN1, have problem in initialization

Started by sli25Board TFTs

Replies: 6
Views: 7212
Last post June 04, 2015, 09:52:25 PM
by sli25
Problem in bringing up NHD‐2.4‐240320SF‐CTXL#‐FTN1 on Renesas RL78/G14

Started by sli25Board TFTs

Replies: 3
Views: 5877
Last post May 28, 2015, 02:59:03 PM
by Michael_L
problem with NHD‐2.23‐12832UCB3

Started by luisvalsecaBoard OLEDs

Replies: 1
Views: 3197
Last post January 24, 2017, 02:52:53 PM
by Saurabh_B