Newhaven Display Forum

Newhaven Products => TFTs => Topic started by: eb8481 on July 28, 2016, 09:09:02 AM

Title: TFT LCD drive problem
Post by: eb8481 on July 28, 2016, 09:09:02 AM
Hi,
ı am trying to drive the TFT LCD modüle (it's link is below) , and i am not sure that the initial parameter values for LCD are the right values. when i init the LCD i can not see anything on the screen. Can you check it for me ?

http://img.ozdisan.com/ETicaret_Dosya/412053_7958153.pdf

hltdc.Init.HSPolarity = LTDC_HSPOLARITY_AL;
  hltdc.Init.VSPolarity = LTDC_VSPOLARITY_AL;
  hltdc.Init.DEPolarity = LTDC_DEPOLARITY_AH;
  hltdc.Init.PCPolarity = LTDC_PCPOLARITY_IPC;
  hltdc.Init.HorizontalSync = 0;
  hltdc.Init.VerticalSync = 0;
  hltdc.Init.AccumulatedHBP = 70;
  hltdc.Init.AccumulatedVBP = 13;
  hltdc.Init.AccumulatedActiveW = 390;
  hltdc.Init.AccumulatedActiveH = 253;
  hltdc.Init.TotalWidth = 408;
  hltdc.Init.TotalHeigh = 263;
  hltdc.Init.Backcolor.Blue = 0;
  hltdc.Init.Backcolor.Green = 0;
  hltdc.Init.Backcolor.Red = 0;
  HAL_LTDC_Init(&hltdc);

  pLayerCfg.WindowX0 = 0;
  pLayerCfg.WindowX1 = 0;
  pLayerCfg.WindowY0 = 0;
  pLayerCfg.WindowY1 = 0;
  pLayerCfg.PixelFormat = LTDC_PIXEL_FORMAT_RGB888;
  pLayerCfg.Alpha = 0;
  pLayerCfg.Alpha0 = 0;
  pLayerCfg.BlendingFactor1 = LTDC_BLENDING_FACTOR1_CA;
  pLayerCfg.BlendingFactor2 = LTDC_BLENDING_FACTOR2_CA;
  pLayerCfg.FBStartAdress = 0;
  pLayerCfg.ImageWidth = 0;
  pLayerCfg.ImageHeight = 0;
  pLayerCfg.Backcolor.Blue = 0;
  pLayerCfg.Backcolor.Green = 0;
  pLayerCfg.Backcolor.Red = 0;
  HAL_LTDC_ConfigLayer(&hltdc, &pLayerCfg, 0);

  pLayerCfg1.WindowX0 = 0;
  pLayerCfg1.WindowX1 = 0;
  pLayerCfg1.WindowY0 = 0;
  pLayerCfg1.WindowY1 = 0;
  pLayerCfg1.PixelFormat = LTDC_PIXEL_FORMAT_RGB888;
  pLayerCfg1.Alpha = 0;
  pLayerCfg1.Alpha0 = 0;
  pLayerCfg1.BlendingFactor1 = LTDC_BLENDING_FACTOR1_CA;
  pLayerCfg1.BlendingFactor2 = LTDC_BLENDING_FACTOR2_CA;
  pLayerCfg1.FBStartAdress = 0;
  pLayerCfg1.ImageWidth = 0;
  pLayerCfg1.ImageHeight = 0;
  pLayerCfg1.Backcolor.Blue = 0;
  pLayerCfg1.Backcolor.Green = 0;
  pLayerCfg1.Backcolor.Red = 0;
Title: Re: TFT LCD drive problem
Post by: markgm on August 10, 2016, 02:43:09 AM
It looks ok to me, but all colours are off. You will need to check your signals from DE H & V. Use init with a Colour so it is easier to determine if anything is coming through. But most of all you need to look at the timing of signals. Also I don't see you switching the Backlight.